Køreprøve

7. Køreprøve

Den teoretiske prøve skal være bestået, før du kan gå videre til den praktiske køreprøve. Det er Weber’s Køreskoles ansvar i samråd med dig, at bestemme hvornår du er egnet til at gå op til den praktiske køreprøve. Den praktiske køreprøve køres i den skolevogn du kender og som du hidtil har modtaget undervisning i. Køreprøven har normalt en varighed på ca. 30 til 35 minutter. Kontrol af bilens lovpligtige udstyr indgår som et led i køreprøven.

Køreprøven gennemføres, hvor den prøvesagkyndige sidder ved siden af dig i bilen og der skal køres efter de anvisninger om rute og manøvrer, som den prøvekyndige giver dig. Disse anvisninger gives tydeligt og i så god tid, at du kan opfatte og forstå dem. Hvis der er nogle anvisninger du ikke forstår eller er i tvivl om, bør du spørge prøvesagkyndig, frem for at begå fejl. Enkelte mindre fejl kan ikke i sig selv medføre, at prøven bedømmes som ikke-bestået, idet at kørslen skal vurderes som helhed. Efter endt køreprøve får du besked om du har bestået. Har du bestået Køreprøven får du et midlertidigt kørekort, og det rigtige kørekort vil blive fremsendt med posten.

Til køreprøven skal du medbringe dit pas eller billedelegimitation med cpr.-nummer; jeg sørger for de andre formaliteter.